Ta bort mossa på tak | Effektivt och miljövänligt med Svea Takvård

Ta bort mossa på tak | Ditt hem kan för många verka som en charmig del av husets utseende, speciellt om det är av lite äldre karaktär. Faktum är dock att husägare som upptäcker mossa som växer på taket snabbt bör se till att detta åtgärdas för att förhindra framtida problem.

Väderleken är en avgörande faktor för hur mycket mossa som växer på ditt tak och i Sverige är det mycket vanligt att se mossa på takpannor i hela landet. Att ta bort mossa på tak är först och främst viktigt då mossan suger åt sig fukt som i sin tur kan göra att också pannorna blir fuktiga. Lämnas taket för länge kan detta orsaka ytterligare problem där också bärverket under pannorna påverkas av fukt som sprider sig mer ju längre tiden går.

Hos Svea Takvård erbjuder vi en gratis besiktning av ditt tak, helt utan förbehåll och alltid med 30% rotavdrag. En av våra duktiga medarbetare besöker er då för att inspektera taket åt dig. Han eller hon rekommenderar sedan rätt takrengöring för att på ett skonsamt sätt få bort oönskad mossa. Tillsammans bestämmer ni vägen framåt för att säkra ert tak för framtiden.

Fler tjänster: Takinspektion | Takbehandling | Takrengöring | Nockband | Taktvätt pris | Taktvätt Stockholm | Taktvätt Uppsala

De främsta fördelarna med att ta bort mossa som växer på taket

Fuktiga takpannor kan i sin tur sprida sig till andra delar av taket vilket i längden riskerar att orsaka bland annat vattenskador och problem med mögel i innertaket. Risken för frostskador på pannorna är större om du inte tar bort mossan.

Du får med regelbunden takinspektion och behandling ett fräschare tak med längre livslängd. Tak kan med fördel tvättas med ett intervall på mellan två till fem år. Hur ofta som bör gälla ditt tak är något vi självklart kan hjälpa dig med att komma fram till. Du sparar pengar genom att regelbundet låta ta bort mossa på tak då du minskar risken för större skador.

Mossa på tak kan locka till sig djur

Något många inte tänker på är också att mossa på tak kan locka till sig oönskat djurliv till ditt tak. Detta kan, precis som mossan själv, tyckas charmigt vid första anblicken, men faktum är att djur och skadedjur på ditt tak även de kan orsaka problem för ditt hus i stort. Det är därför smart att regelbundet se till att mossa på taket avlägsnas genom en effektiv och proffsig process.

Boka en kostnadsfri
takbesiktning

Fyll i formuläret nedan så hjälper vårt team dig gärna

 

BOKA kostnadsfri besiktning