Nockband

Nockband

Varför är nockband viktiga för takets skydd?

Nockband är en viktig del av takets konstruktion och fungerar som en extra skyddsbarriär för taket. Det hjälper till att förhindra att fukt, snö, löv och andra oönskade material tränger in i takkonstruktionen. Moderna nockband är utformade för att också ge bra ventilation, vilket är viktigt för att hålla taket i god kondition under lång tid.

För att se till att nockbandet fungerar som det ska, är det viktigt att ha en regelbunden inspektionsplan för att säkerställa att det är i gott skick. På så sätt kan man undvika eventuella problem med taket och förhindra att det orsakar läckage eller andra skador på taket. En professionell takinspektör kan hjälpa till att avgöra om nockbandet behöver bytas ut eller repareras.

Nockbandsinspektion 

Som takexperter på SVEA Takvård rekommenderar vi att du regelbundet kontrollerar ditt tak och dess nockband för att säkerställa att de är i gott skick. Vår erfarna och kunniga personal har expertis inom takinspektion, reparation och underhåll, och kan hjälpa dig att hålla ditt tak i god kondition under många år framöver. Vi använder endast säkra och effektiva metoder för att ta hand om ditt tak, och erbjuder konkurrenskraftiga priser som passar alla budgetar.

Kontakta oss idag för att boka en inspektion av ditt tak och låt oss ta hand om nockbandet åt dig. Vi lovar att ge dig professionell och pålitlig service till ett pris som passar din budget. Ta första steget mot att hålla ditt tak i toppskick och skydda ditt hem mot väder och vind med SVEA Takvård.

Nockband montering
VÅRA TJÄNSTER

Nockband

Säkerställer att taket håller så länge som möjligt och har motståndskraft mot naturligt slitage.
 • Byte av nockband.
 • Inspektion och kontroll.
 • Montering och installation av nya nockband.
 • Regelbundet underhåll.
 • Säkerställer bättre tak- och byggnadshälsa.
Nockbandet på taket är inte bara en estetisk detalj, det är också en viktig komponent för takets funktion och skydd mot väder och vind. Ett välbevarat nockband kan bidra till att undvika skador och mögelbildning på taket. Genom att regelbundet tvätta taket och hålla nockbandet i gott skick kan du förlänga takets livslängd och undvika kostsamma reparationer.
I de flesta fall så är byte av nockband något som sker väldigt sällan. Men om man inte har säkerställt regelbunden inspektion så finns det en viss risk att nockbandet är i dåligt skick. Och då är det definitivt dags för ett byte. Har man alltför länge skjutit upp ett byte av nockband kan det i många fall ha fått en negativ inverkan på taket och byggnaden is stort, vilket kan innebära att det krävs mer omfattande åtgärder. I normala fall så håller nockband väldigt många år.
Ser man till kostnaden för nockband så är det ett väldigt billigt och prisvärt skydd som utan problem kompletterar takets tätskikt. Utan negativ estetisk inverkan på taket så finns det egentligen inte mycket att förlora på att använda nockband. Många har däremot tvingats inse att ett åsidosatt nockskydd på sikt resulterat i stora kostnader och renoveringsbehov som hade kunnat undvikas.
Nockband
 • Byggnadsvård

  01

  Nockband är en given del av takets skydd mot byggnadsslitage.

 • Utifrån dina villkor

  02

  Vi arbetar utifrån era villkor och säkerställer alltid ett bra resultat.

 • Funktionella tak

  03

  Med nockband så fungerar taket som det ska.

 • Motverkar slitage och skador

  04

  Nockband är ett enkelt sätt att motverka onödigt slitage på såväl tak som byggnad.

Boka en kostnadsfri
takbesiktning

Fyll i formuläret nedan så hjälper vårt team dig gärna

 

BOKA kostnadsfri besiktning